Ondernemer van de week: ‘In al die jaren bij Pepe nooit een klant ontevreden’

wo 24 jan 2018 (door Feikje Breimer)

Baak - "Nu noemen ze het front-cooking, dat deden wij dertig jaar geleden al bij Pepe grillrestaurant. Je ziet hoe we het eten klaarmaken op de grill. In 1983 begonnen we met niets en sliepen in het stalletje. Vanaf dat moment heb ik al mijn tijd en energie in het bedrijf gestoken." Marcel Ratering werkte vanaf zijn 15e samen met compagnon Paul Röttger. Marcel: "Paul was de kok en ik de gastheer. Waar we ook gingen werken samen, na een paar maanden werd het daar drukker. Dat wilden we graag voor ons zelf doen.

Een leermeester wist dat Pepe zijn bedrijf in Baak wilde verkopen en zo kwam ik hier op mijn 22e terecht. We kochten voor 500 gulden de woonhuisinventaris van opa, hadden een oude auto en namen een lening voor de goodwill en inventaris van Pepe.Mijn ouders stonden garant voor de lening. Inmiddels is het stalgebouw het kleine restaurant voor de wat kleinere gezelschappen en in het grote restaurant kunnen we honderd mensen kwijt.

Feesten en partijen

Pepe deed al partijen, daar zijn wij mee verder gegaan. Het voordeel hier is dat je de ruimte echt voor jezelf hebt wanneer je hier je bruiloft viert of oma's negentigste verjaardag. We hebben van alles meegemaakt. Er is hier weleens een bruidspaar met de helikopter geland. Heel Baak liep uit, dat vergeet je nooit meer. Het is buitengewoon verdrietig dat mijn compagnon Paul in augustus is overleden. Gelukkig staan er veel lieve warme mensen om mij heen die mij steunen en helpen en ervoor zorgen dat Pepe gewoon blijft draaien. Natuurlijk gebruiken we voor het grillen eersteklas vlees, maar onze rodekoolsalade is wereldberoemd en hoewel de mosterdsoep mijn voorkeur heeft zijn de gasten altijd weer enthousiast over de tomatensoep. Het geheim is dat we alles zelf maken, de rodekoolsalade is zo lekker vanwege de zoetzure kaneeldressing. Vrijwel vanaf het begin dat ik restauranteigenaar was ben ik ook leraar geweest aan het Graafschapcollege in Doetinchem. Ik doceer het keuzevak ondernemerschap. Een goede horecaondernemer is er als zijn gasten binnenkomen en als ze weggaan staat hij er weer. In al die jaren heb ik nooit een gast ontevreden weg zien gaan."

Bron: Vizier op Bronckhorst

Geplaatst in In de media.