De waarde van 10 cent

Dit verhaal, dat ik met jullie wil delen, is hoop ik een opsteker voor alle horecaondernemers in deze bizarre tijd. Geen financiële opsteker, maar wel een mentale opsteker.

Ergens in de jaren 80 mochten wij een verjaardagsfeestje verzorgen voor een dame op leeftijd. Ik geloof dat ze 90 werd. Haar geboortejaar zal ergens rond 1900 zijn geweest. Het was een feestje van 70 personen. We praten over de tijd dat de gulden nog bestond. Er werd de hele namiddag gezellig gegeten en gedronken. De sfeer was bijzonder goed. Dit is waarom men graag een horecabedrijf bezoekt. Ik kan mij nog herinneren dat er veel neven en nichten op het feestje waren. Het had ook wel iets weg van een familiereünie.

Handdruk

Toen iedereen weg was, kwam de hoogbejaarde dame mij persoonlijk bedanken voor het enorm gezellige feest. Haar ogen glinsterden, waardoor je zag dat ze er van had genoten. Ze gaf mij een hand en daar drukte zij iets in. Ik stopte het netjes in mijn broekzak. Een van de nichten stond naast haar en vertelde dat zij de nota voor haar tante zou betalen en dat die dus naar een ander adres gestuurd mocht worden. Daaruit concludeerde ik dat ze zelf geen kinderen had.

Toen iedereen weg was haalde ik het tevoorschijn. “10 cent”, voor de iets ouderen onder ons “een dubbeltje”.

Vier dagen later werd de nota van ongeveer fl. 3500,00 voldaan.

Een dubbeltje

Veel betekenis

Het dubbeltje heeft voor mij heel veel betekenis gehad. De manier waarop ik het heb mogen ontvangen, de intentie die de hoogbejaarde vrouw had toen ze het mij gaf, is onuitwisbaar. Het is inmiddels bijna 40 jaar geleden, maar ik herinner het mij nog als de dag van gisteren. Horecaondernemers, we hebben een geweldig mooi vak. De tijden zijn heel moeilijk en ik hoop dat jullie het redden. Maak dan ook optimaal gebruik van alle steunmaatregelingen!

Ondersteuning voor 10 cent

Nu ik zelf niet meer actief een horecabedrijf run, maar wel ondernemers ondersteun in het mkb, wil ik graag, met dezelfde intentie als de hoogbejaarde dame, ondernemers 1 uur in Corona-tijd ondersteunen voor 10 cent als zij daar behoefte aan hebben.

Neem contact op via het contactformulier of bel me op 06-10868953. Omdat het lastig is om elkaar fysiek te ontmoeten, spreken we elkaar digitaal. Als je dit bericht leest en het aanbod is niet voor jou van toepassing en je kent wel iemand in de omgeving die het nodig heeft, stuur dit bericht dan door.

Geplaatst in Blog.