Vorige week deelde ik mijn eerste blog van dit jaar. Daarin behandelde ik de demografische factoren als onderdeel van de DESTEP-analyse. Deze week behandel ik in de serie “de omgevingsfactoren” de economische en de sociaal-culturele factoren. Ter voorbereiding licht ik beide variabelen even toe. Economische factoren Bij economische variabelen voor jou en de onderneming kun je […]
Lees verderStrategisch plannen: Wat gaat 2021 jou brengen?
We staan aan het begin van 2021 en COVID-19 beheerst ons leven nu al ruim 8 maanden. Nog nooit, buiten een oorlog om, hadden de consequenties van alle maatregelen zo’n impact op ons leven. Als we ons richten tot de ondernemers kunnen we niet anders concluderen dat de ene bedrijfstak harder lijdt onder COVID-19 dan de […]
Lees verderDe waarde van 10 cent
Dit verhaal, dat ik met jullie wil delen, is hoop ik een opsteker voor alle horecaondernemers in deze bizarre tijd. Geen financiële opsteker, maar wel een mentale opsteker. Ergens in de jaren 80 mochten wij een verjaardagsfeestje verzorgen voor een dame op leeftijd. Ik geloof dat ze 90 werd. Haar geboortejaar zal ergens rond 1900 […]
Lees verderWaarom ik geen voorstander ben van het startkapitaal van Jesse Klaver
GroenLinks wil dat iedereen die 18 jaar wordt 10.000 euro van de overheid krijgt. Dat ‘startkapitaal’ kunnen de jongeren gebruiken voor hun eigen ontwikkeling. Ze kunnen er bijvoorbeeld collegegeld van betalen, zich omscholen of een eigen bedrijfje beginnen. Het is een van de plannen van de partij in het verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamerverkiezingen van […]
Lees verderJong ondernemen
Een ervaring die ik met jullie wil delen uit mijn tijd als jonge ondernemer. Op 22-jarige leeftijd besloot ik samen met een kameraad een restaurant over te nemen. We werkten al een geruime tijd samen. Er was een goede klik en daar waar we werkten, namen de gastenaantallen toe. We zeiden tegen elkaar “dat kunnen […]
Lees verderWaarde creëren
Dilemma! Omzet op de korte termijn of omzet op de lange termijn? Een moeilijke keuze? Iedere ondernemer heeft te maken met de doelstellingen, winst en continuïteit. Een klant belt voor een dienst en neemt een optie, een dag later krijg je nog een aanvraag voor dezelfde dag, alleen is de verwachte omzet van deze aanvraag […]
Lees verderStudenten in de picture: Graafschap College Business Jump
Voor het vierde jaar deden studenten van het Graafschap College mee aan de Business Jump. Samen met collega’s van de Fachhochschule in Bocholt kregen de ondernemers in de dop drie dagen lang les, met een finaledag in het ICER in Ulft als besluit. Bekijk de video voor een impressie van de dag!
Lees verderOndernemer van de week: ‘In al die jaren bij Pepe nooit een klant ontevreden’
wo 24 jan 2018 (door Feikje Breimer) Baak – “Nu noemen ze het front-cooking, dat deden wij dertig jaar geleden al bij Pepe grillrestaurant. Je ziet hoe we het eten klaarmaken op de grill. In 1983 begonnen we met niets en sliepen in het stalletje. Vanaf dat moment heb ik al mijn tijd en energie […]
Lees verder